Thursday, June 21, 2007

(Dutch market): Lean survey

A request to my readers in The Netherlands.

In the Netherlands, there is a growing interest in Lean (a process improvement framework, based on the Toyota Production System).
A collegue of mine is researching the use of Lean in the dutch market. He is working for a unit that helps clients improve on Operational Excellence.
He is looking for people that are working for businesses (so, preferably not implementing consultants) that have been involved in Lean, that are located in The Netherlands and that are willing to spend 2 (well, 5 is more likely) minutes to fill in an online survey.
What's in it for you:
- Receive the results (and gain more information on the use of Lean)
- A chance to win a good book on Lean (for your next Lean project ;-))

And an extra request, if you fill it in, please remark on the last survey page, that you found the page through this blog...

Thanks!

The original request (Dutch):
"Lean is ‘hot’. Steeds meer bedrijven en sectoren adopteren het Lean gedachtegoed in hun streven naar efficiëntie en productiviteitsverbetering. Niet alleen binnen productie en logistiek, maar bijvoorbeeld ook in de energiesector, zorg en financiële wereld worden de principes van Lean veelvuldig toegepast.

Capgemini is een onderzoek gestart om de toepassing van het Lean gedachtegoed en de doelstellingen die organisaties hiermee nastreven in kaart te brengen binnen de diverse branches en bedrijfsfuncties in Nederland.
De resultaten zullen u de mogelijkheid bieden uw positie in te schatten. Met andere woorden, het zal antwoord geven op vragen als: wordt Lean veelvuldig toegepast binnen mijn branche? Welke tools worden daarbij gebruikt en met welke doelstelling? En zou het gedachtegoed van Lean wellicht ook voor mijn bedrijf effectief kunnen zijn?

Wij vragen twee minuten van uw tijd om antwoord te geven op zes korte vragen. Ook als u nog niet eerder bekend bent met ‘Lean’ kunt u de vragen beantwoorden. Uiteraard ontvangt u na afloop van het onderzoek de resultaten. Tevens maakt u door het invullen van de vragenlijst kans op het boek ‘Lean Transformation’ van B. Henderson en J. Larco.


Open de onderstaande link om direct de vragenlijst te openen:
www.operationalexcellence.nu "

No comments: